Táncműfajok,táncstílusok Magyarországon.

"Táncoslábú, táncra fel! A táncparkett csak a Tiéd!Járjon lábad örömtáncban,lelked pedig mennyországba!"

                        Flamenco...

                     flam.jpg

A flamenco művelői az andalúziai spanyolok és romák, vagyis cigányok köreiben alakult ki, a XVIII-XIX. Században. Gyökereik több kultúrára vezethetőek vissza, így az andalúziak és a cigányok mellett az indiai, perzsa, balkán és arab zenei hagyományok alapjaiból tevődik össze. A flamenco az ősi táncokból és annak rítusaiból, szabályaiból épült fel. Maga a nép egy sajátos életvitellel, életfelfogással mutatja be sorsát a flamencón keresztül.

            flam1.jpg

A flamenco legfontosabb eleme az ének, amely két csoportba sorolható. Az egyik a kötetlen, másik a szigorúan kötött ének, de a lényeg mindemellett a szabad improvizálás, mert ahogyan azt ők is állítják, „flamencót énekelni csak a lélek legmélyéről lehet!".

                       flam4.jpeg

Az andalúziai flamenco, számos tánciskolát és klubbot működtet, ahol színpadi előadásban művelik akkor is, ha csak műkedvelőként teszik azt. Kialakulásának ideje egybeesik a nemzettudatossá válásához, ezért magukat a flamenco őshazájának tartják. Kitartó, kemény munkát és sok tapasztalatot igényel a tánc elsajátítása.

           flam3.jpg

A romáknál ezzel szemben a flamenco sokkal közösségibb. Ami azt jelenti, hogy szoros zárt körben művelik ezt a táncformát, de sokkal lazábban. Itt a családban és rokonságban egymástól tanulják az ének, zene és tánc alapjait.

             flam5.jpg

A flamenco tánc rendkívül népszerű az egész világon, akár művészien vagy spontán előadott formában. Felkavaró érzelmeket és hangulatot áraszt a maga szépségével együtt.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 23
Tegnapi: 29
Heti: 160
Havi: 599
Össz.: 354 810

Látogatottság növelés
Oldal: Flamenco tánc.
Táncműfajok,táncstílusok Magyarországon. - © 2008 - 2024 - tancmufaj-tancstilus.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »