Táncműfajok,táncstílusok Magyarországon.

"Táncoslábú, táncra fel! A táncparkett csak a Tiéd!Járjon lábad örömtáncban,lelked pedig mennyországba!"

                          Salsa...


                      salsa_dance.jpg

Az első salsa tánc  gyökerének megjelenése a XVII. Századból ered, és szintén az afrikai népektől származik, majd később Puerto Ricoból indult útjára.

Ezek szerint tehát, ismét két népcsoport ritmusa keveredett, és itt is a rabszolgák adták alapul az első ritmusokat a táncnak. Miközben ezek a rabszolgák megjelentek  Kuba szigetén, lassan összeforrott a spanyol és az afrikai zene és tánc is.

            salsa.jpg

Mivel Kubában is közbe szólt a politika és a háború, sokkal könnyebben tudott kifejlődni és világszerte elterjedni ez a kubai tánc, az amerikai államokban. A kubai szó jelentése, szósz, vagyis több stílus egyvelege, ami több száz évre visszavezethető. Eleinte a törzsi táncokat az agresszív mozdulatok jellemezték, ami igazából, az elnyomott nép életminőségéből fakadt. Majd később, csendesedett a stílus, és a kubai rumba pedig Miami Beachen keresztül jutott el a New Yorkban és az itt élő puerto ricoi-aknak köszönhetően vált közkedvelt tánccá.  

         salsa_1.jpg

Az amerikai tévé és rádió csatornák által válhatott igazán híressé. Közben a Beatles együttes megjelenésével a latintáncokat egy időre elnyomták. Majd 1968-ban ismét fellendült a latin zene iránti érdeklődés, mivel sikerült egy erőteljesebb és modern formában előadni.

           salsa2.jpg

Mivel nehezen táncolható volt többek által, ezért könnyebben táncolható elemeket kellett belevinni ebbe a táncműfajba. Maga a tánc még ma is fejlődik. Annyira különböző maga a salsa, hogy az amerikai és a kubai salsa tánc, más és más formációkat is hordoz magában.

                                      salsa_3.jpg

Ma Magyarországon a kubai salsát tanítják, és talán a legközkedveltebb táncműfaj nálunk, amit egyre többen akarnak megtanulni táncolni.

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 39
Tegnapi: 29
Heti: 176
Havi: 615
Össz.: 354 826

Látogatottság növelés
Oldal: Salsa tánc.
Táncműfajok,táncstílusok Magyarországon. - © 2008 - 2024 - tancmufaj-tancstilus.hupont.hu

A Hupont.hu weboldal szerkesztő segítségével készült. Itt Önnek is lehetséges a weboldal készítés.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »